Jiufen je městečko zasazené do podhůří a japonský vliv a architektura se stala hlavním lákadlem pro turisty.
Den volna a skvělé počasí byla ta správná kombinace, abychom vyrazili za město. Dnešní zastávka je Jiufen 九份. Tohle místo je asi 40 minut autem od Taipei a nabízí toho spoustu k vidění. Možná lepší než autem je jet veřejnou dopravou, protože vzhledem k tomu, že je to dost navštěvované místo, tak se zde platí 200NT (150Kč) za parkování na tři hodiny. Místní z toho mají skvělý kšeft, protože tam není k hnutí, a tak nabízejí svoje garáže turistům.
Tohle je jedna z nejznámějších uliček ve městečku, kam se chodí fotit všichni turisté 🙂
Severní pobřeží s detailem přístavu.
Tradiční japonský sloh je vidět doslova všude.
“We are Hull” na Taiwanu! (Hull je město v Anglii, kde jsem studoval)
“Stará ulička” tradiční místo pro nejlepší selfíčka.
“Tradiční ulička” v Jiufen.
#czechgeekontheway
Tak tohle je místní nejvyšší vrcholek, kde stezka je lemována stylovými odpočívadly
Japonská architektura
Výhled na přístav z městečka Jiufen
Jiufen
Rušná ulička plná jídla, jídla a jídla
Tohle místo má dlouhou a zajímavou tradici, protože zde bylo nalezeno zlato. Během let se díky zlaté horečce proměnila tato vesnička v město s vlastním přístavem. Hlavně na slohu budov je zřejmý japonský vliv, který se odráží v nabídce jídla a množství japonských turistů. Především jídlo je hlavním lákadlem a naleznete zde snad vše, co se dá z taiwanské kuchyně vyzkoušet.
“sto let staré vejce” tradiční pochoutka za 7 Kč jedno
mňam
Vcelku tradiční klasiky. Tohle jsou věci na které na Taiwanu narazíte celkem často a nikdy neurazí. 🙂
Takhle se tady stravujeme. Všechno se to navaří ve velkém kotli a pak se to prodává do misek a mističek.
Tady vznikají rybí koule, což je něco co udělá každý Hot Pot skvělým. Je to defakto rozmixovaná ryba do takového těsta, to se uvaří jako knedlíček no a chutná to jako rozmixovaná ryba no. Né je to fajn. 🙂
Máte rádi sladkosti? tohle je taiwanskej styl sladkostí. 🙂
Všechny možné druhy rybích koulí
Téhle dobrutce se doslova říká zapáchající tofu, protože má hodně, ale hodně výraznou chuť a zápach (syrečky jsou nic)
“Smradlavé tofu” Po nějakém čase zkoušení znovu a znovu, můžu říct, že už to docela můžu. 🙂 (Chutná to stejně jako smrdí :P) #czechgeekontheway
Tohle je Jiufen a doufám, že to není poslední příspěvek odtud. Rád bych totiž vyrazil na kopec a vyfotil něco z vrcholku. Tak uvidíme.
Na videu níže je výroba tradičního dezertu, jakýchsi sladkých knedlíků z rýže s mletou náplní vevnitř. Rychlost výroby mě celkem fascinovala, fronta byla nekonečná.
Tento web používá "cookies". Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Podmínky pro ukládání „cookies“ nebo pro přístup k nim můžete nastavit ve svém prohlížeči.SouhlasímDalší informace