Den volna a skvělé počasí byla ta správná kombinace, abychom vyrazili za město. Dnešní zastávka je Jiufen 九份. Tohle místo je asi 40 minut autem od Taipei a nabízí toho spoustu k vidění. Možná lepší než autem je jet veřejnou dopravou, protože vzhledem k tomu, že je to dost navštěvované místo, tak se zde platí 200 NT (150 Kč) za parkování na tři hodiny. Místní z toho mají skvělý kšeft, protože tam není k hnutí, a tak nabízejí svoje garáže turistům.
Tohle je jedna z nejznámějších uliček ve městečku, kam se chodí fotit všichni turisté :)
Rušná ulička plná jídla, jídla a jídla
Japonská architektura
Tohle místo má dlouhou a zajímavou tradici, protože zde bylo nalezeno zlato. Během let se díky zlaté horečce proměnila tato vesnička v město s vlastním přístavem. Hlavně na slohu budov je zřejmý japonský vliv, který se odráží v nabídce jídla a množství japonských turistů. Především jídlo je hlavním lákadlem a naleznete zde snad vše, co se dá z taiwanské kuchyně vyzkoušet.
“sto let staré vejce” tradiční pochoutka za 7 Kč jedno
Vcelku tradiční klasiky. Tohle jsou věci na které na Taiwanu narazíte celkem často a nikdy neurazí. :)
Takhle se tady stravujeme. Všechno se to navaří ve velkém kotli a pak se to prodává do misek a mističek.
Tady vznikají rybí koule, což je něco co udělá každý Hot Pot skvělým. Je to defakto rozmixovaná ryba do takového těsta, to se uvaří jako knedlíček no a chutná to jako rozmixovaná ryba no. Né je to fajn. :)
Máte rádi sladkosti? tohle je taiwanskej styl sladkostí. :)
Všechny možné druhy rybích koulí
Téhle dobrutce se doslova říká zapáchající tofu, protože má hodně, ale hodně výraznou chuť a zápach (syrečky jsou nic)
“Smradlavé tofu” Po nějakém čase zkoušení znovu a znovu, můžu říct, že už to docela můžu. :) (Chutná to stejně jako smrdí :P) #czechgeekontheway
Vyrazili jsme také na kopec, měl jsem tedy možnost udělat pár fotek z vrcholku.
Jiufen
Výhled na přístav z městečka Jiufen
Tak tohle je místní nejvyšší vrcholek, kde stezka je lemována stylovými odpočívadly
Severní pobřeží s detailem přístavu.
Na videu níže je výroba tradičního dezertu, jakýchsi sladkých knedlíků z rýže s mletou náplní vevnitř. Rychlost výroby mě celkem fascinovala, fronta byla nekonečná.
Po pěti měsících strávených jako Erasmus student ve Velké Británii jsem loni začal žít na Taiwanu. Před odjezdem do Anglie, kam jsem dojel po třech dnech stopech, jsem založil tento blog a začal psát o stopování a životě v Británii.
Nyní píši hlavně o životě na Taiwanu, kde jsem již dříve strávil šest měsíců jako student. Navštívil jsem mnoho zemí v Asii i v Evropě. Během cest jsem dostal možnost potkat spoustu úžasných lidí, zažít vzrušující dobrodružství a hlavně poznat, jak žijí ostatní lidé.
Diskuse u článku